Lokal utveckling


Där vi etablerar oss utvecklar vi samhällen genom att investera i lokala anläggningar och skapa högkvalificerade arbetstillfällen.

Grimsby, på Englands östkust, var en gång världens största fiskehamn, men fick uppleva effekterna av efterindustriell nedgång när stadens basekonomi avtog. I samarbete med vindkraftsindustrin har kuststaden utvecklat en ny vision med inriktning på havsbaserad vindkraft.

Exempel från Englands östkust
En ny vision för Grimsby – en omställning och utveckling av kustsamhällen.
Sedan vi öppnade vårt kontor i Grimsby hamn 2014 har våra investeringar, inklusive 10 miljoner pund för en expansion av vår anläggning för drift och underhåll (East Coast Hub), hjälpt till att blåsa nytt liv i hamnen. Den prisbelönta anläggningen, byggd av det lokala företaget Hobson och Porter, sysselsätter för närvarande över 370 människor. Det här är långsiktiga, högkvalificerade jobb som kommer att behövas under våra vindkraftsparkers 25-åriga livstid.

Titta gärna på videon ovan för att höra mer om hur havsbaserad vindkraft hjälper till att utveckla Grimsby genom hållbar, grön tillväxt som kommer att fortsätta i många år.
Transforming Coastal Communities - Orsted's East Coast Hub Grimsby
Ørsteds drift- och underhållsanläggning i Grimsby.

 

 

Havsbaserad vindkraft

Obegränsad tillgång – obegränsade möjligheter

Havsbaserad vindkraft har en nyckelroll för den gröna omställningen i Sverige och Europa.