Kundservice


Behöver du hjälp med din faktura? 


Som biogaskund eller naturgaskund hos oss finns det två möjligheter för fakturering: acontofaktura och månadsfaktura. På acontofakturan tillkommer en årsavräkning som ger information angående din verkliga förbrukning. 

Acontofaktura
Vanligtvis fakturerar vi en årsavläst mätare fyra gånger om året. Fakturabeloppet grundas på din förväntade årsförbrukning.
 
Årsavräkning
Om till exempel din verkliga förbrukning är lägre än din förväntade, får du pengar tillbaka av oss med din årsavräkningsfaktura.
 
Månadsfaktura
Vissa får sin mätare avläst varje månad och kan därmed faktureras varje månad. I dessa fall sätts fakturan efter din verkliga förbrukning.

frågor och svar

Har du ytterligare frågor?

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna om biogas, naturgas, förbrukning, fakturor och avtal.

Våra fem vanligaste frågor
 • Hur klimatvänligt är biogas?
  Biogas är den mest klimatvänliga gasen på marknaden – trygg, klimatneutral och 100% förnybar. Den koldioxid som bildas vid förbränningen i biogasanläggningen tas upp av växterna i naturen igen, vilket gör att biogas inte bidrar till växthuseffekten. En annan fördel med biogas är att det bildas ett rörets vid rötningsprocessen i biogasproduktionen. Denna kan användas som biogödsel och tas upp enklare av växter än vanligt gödsel.
 • Hur byter jag till biogas?
  Det är enkelt. Biogas levereras i samma gasnät som naturgas, så om du har naturgas sedan tidigare behöver du inte ändra något utan meddelar bara oss hur mycket biogas du vill ha. Du kan välja att börja med en mindre mängd och öka på efter hand, eller ställa om till 100% förnybar biogas direkt.
 • Kan jag få fakturan elektroniskt?
  Ja, du kan få fakturan elektroniskt. Vill du ha den via mejl, ring oss på 040-627 07 50 eller mejla till kundservice_se@orsted.com och berätta till vilken e-postadress du vill ha dina fakturor framöver.
 • Hur många fakturor får jag per år?
  Vi skickar en faktura varje månad. Har du frågor om faktureringen eller önskemål om ett annat upplägg? Kontakta oss på 040-627 07 50.
 • Hur går jag tillväga för att söka tillbaka skatter för biogas?
  Biogasen är i dag skattebefriad. När du köper biogas får du därför tillbaka skatterna av Skatteverket – du ansöker om återbetalning via Skatteverkets e-tjänst. Vi har skapat en guide som visar hur du steg för steg går tillväga.

Vi finns här för att hjälpa dig


Du kanske vill meddela adressändring eller har en fråga om din faktura? Eller så behöver du råd kring en ny, hållbar strategi för ditt energibehov.

Varmt välkommen att kontakta någon av oss med din fråga: kundservice_se@orsted.com

Registrera dig för marknadsuppdateringar


Få nyheter om marknaden och senaste prisutvecklingen direkt i inkorgen med vårt nyhetsbrev.

kontakta oss

Ska vi ringa dig?

Om du har frågor eller vill veta mer om något särskilt, fyll bara i formuläret så kontaktar vi dig så snart vi kan.