Så mycket minskar dina utsläpp med biogas

Hur mycket kan ditt företag minska sina utsläpp genom att byta till förnybar energi från biogas? Så här stor skillnad det kan göra – och så här har andra företag tänkt när de ställt om.
Anledningarna till varför allt fler företag i Sverige väljer att byta till biogas är många. Vi har tidigare listat de fem vanligaste orsakerna – men också sammanställt för- och nackdelar med biogas för företag.

Den främsta anledningen är den ofta mycket stora minskningen av mängden koldioxidutsläpp som kommer med ett byte. Då biogas är ett 100 procent förnybart bränsle som bidrar till att kraftigt minska koldioxidutsläppen, blir resultatet av att byta bränsle ofta slående märkbart på just utsläppen.

Men även den ökade efterfrågan på hållbart tillverkade produkter och tjänster bland dagens konsumenter är en viktig anledning till varför företag ställer om – läs mer om det här.

Över 5400 ton mindre koldioxidutsläpp

Hur mycket dina utsläpp minskar när du byter till biogas beror på hur din verksamhet ser ut. Du kanske äger fastigheter som värms upp med biogas, eller bedriver tillverkning eller livsmedelsproduktion med biogas som bränsle för till exempel ugnar.

Chipstillverkaren Estrella bytte till biogas i sin anläggning i Angered och minskade därmed sina koldioxidutsläpp med hela 92 procent.

HK Scans anläggning i Kristianstad har man successivt gått över från gasol till biogas – och minskat sin klimatpåverkan med 3 200 ton koldioxid per år.

Textilserviceföretaget Berendsen, som förbrukar runt 15 000 MWh om året i sina matt-tvätterier, bytte från naturgas till 100 procent biogas. Tack vare skiftet har tvätterierna nu minskat koldioxidutsläppen med över 3 000 ton per år.

Skånemejerier driver numera sin anläggning i Malmö med biogas för att uppfylla sina miljö- och hållbarhetsmål. Genom att byta från naturgas till biogas har de minskat utsläppen med över 5400 ton koldioxid.

Zoégas kafferosteri i Helsingborg har lyckats få ner sina utsläpp av växthusgaser med 90 procent främst genom att byta från naturgas till biogas.

Det är inte längre enbart stora, ledande varumärken som byter till biogas – företag i alla storlekar och branscher väljer att ställa om.

Byta till biogas går snabbt och enkelt

Att byta till biogas är enkelt och går oftast på några dagar. Du hör bara av dig till oss, så hjälper vi dig att ta fram ett biogasavtal som passar din verksamhet.

Du kan också läsa mer om hur det går till här: Byta till biogas – så fungerar det.
 
kontaktperson och kund på möte
Kontakta oss

Är du nyfiken på biogas, eller intresserad av att byta från naturgas till biogas? 

Det är enkelt gjort. Hör av dig till oss, så berättar vi mer.