Ørsted har branschens mest nöjda medarbetare

Att jobba med förnybar energi och hållbarhet är mycket motiverande – precis som att få jobba med medvetna, drivna kunder. Nu står det klart att Ørsted har branschens mest nöjda och motiverade medarbetare!
I den medarbetarundersökning som kartlägger hur nöjda och motiverade medarbetarna är på olika företag får Ørsted 76 poäng, medan liknande bolag i snitt får 70. Det framkommer i vår senaste hållbarhetsrapport.

Det innebär att vi rankar i topp som det företag där medarbetarna helt enkelt trivs bäst och finner störst mening och motivation i sitt arbete. 

Undersökningen mäter även hur Ørsted uppfattas som arbetsplats och arbetsgivare, hur relationerna mellan anställda och chefer är på företaget samt hur den dagliga arbetsbelastningen ser ut. 

Särskilt roligt är att hela 95 procent av våra medarbetare deltog i undersökningen, vilket innebär att resultatet är mycket trovärdigt. 

Vårt tuffa mål har varit att nå 77 poäng till år 2020, vilket vi nu är på god väg att nå! 

… och medvetna och drivna kunder

Egentligen är det inte så konstigt – att jobba med något så positivt som förnybar energi ger helt enkelt positiv energi tillbaka. För oss handlar hållbarhet lika mycket om miljö- och klimatfrågor som om sociala frågor och att ha en hållbar jobbvardag.

På Ørsted har vi förmånen att få ta fram hållbara lösningar för medvetna företag världen över, och med tanke på vår marknadsposition har vi möjlighet att göra skillnad på riktigt

Och det gör vi, tillsammans med dig som kund.
 
the globe

Ørsted utsett till världens mest hållbara energibolag 2019

Nu står det klart: Ørsted rankas som världens mest hållbara energibolag 2019 – och världens fjärde mest hållbara företag alla kategorier. Vi springer därmed om drygt 7 500 bolag världen över tack vare vårt gedigna arbete med den gröna energiomställningen.
offshore wind

2018 ett grönt rekordår för Ørsted

Rekordstor produktion av förnybar energi och nya förvärv av anläggningar världen över för att kunna öka andelen förnybart ännu mer. Årsredovisningen och hållbarhetsrapporten för Ørsted-koncernen 2018 visar en mycket positiv utveckling – tack vare våra modiga och medvetna kunder.