Ørsted är världens mest hållbara energibolag

Nu står det klart: Ørsted rankas som världens mest hållbara energibolag 2019 – och världens fjärde mest hållbara företag alla kategorier. Vi springer därmed om drygt 7 500 bolag världen över tack vare vårt gedigna arbete med den gröna energiomställningen. 
Vi är mycket stolta över resultatet. Inte minst är vi stolta över alla er kunder, som genom att välja mer klimatvänlig energi och gas tydligt visar för världens energibolag att det finns en efterfrågan på grön energi – och en tro på en hållbar väg framåt.

Det årliga indexet Global 100 Most Sustainable Corporations in the World sammanställs av Kanadensiska Corporate Knights, som arbetar för en hållbar kapitalism, och presenteras vid World Economic Forum i Davos. I studien har drygt 7 500 företag från 21 länder inom bland annat industri, finans, IT och vård analyserats. 

Förra året tog vi oss in på topp 100-listan i samma rapport (plats 70). Nu har vi klättrat till plats fyra, och i kategorin energibolag toppar vi listan (plats 1) över världens mest hållbara verksamheter. 

Global 100 resultat

 

“Ørsted bidrar till världens miljöarbete” 


Hur kommer det sig att vi rankar så högt? Corporate Knights motiverar Ørsteds toppranking bland annat med att en så stor andel av Ørsteds intäkter kommer från produkter och tjänster som samtidigt gagnar det globala miljöarbetet, sociala arbetet och den hållbara utvecklingen.

Nyligen berättade vi att Ørsted investerar hela 275 miljarder kronor i grön energi till år 2025. Vi har installerat drygt vart fjärde havsbaserat vindkraftverk i världen för att bygga ut vindkraften, och på mindre än tio år har vi gått från att producera 22 procent grön energi till 71 procent. Nu ser vi ut att kunna nå vårt ambitiösa mål om 95 procent till år 2023. 

Under 2018 ingick vi också ett samarbete med Världsnaturfonden WWF. Vår vd Carolina Wistén valdes in i styrelsen för Energigas Sverige och vi utsågs till Årets Företag 2018 i BusinessGreen Leaders Awards.

Tillsammans med dig som kund skapar vi nu, steg för steg, en värld som helt och hållet försörjs med förnybar energi. Det är nu det händer.
 
Happy couple outdoors

Är du intresserad av att byta till förnybar energi från biogas hos oss, eller vill du veta mer om våra klimatmål som företag?