liba bröd anställda

Kundcase LibaBröd


Tunnbrödstillverkaren LibaBröd väljer biogas


På familjeföretaget LibaBröd i Göteborg bakas traditionella tunnbröd från Mellanöstern. Varumärket är Nordens ledande inom orientaliska tunnbröd – och som ett första steg i ett mer aktivt hållbarhetsarbete går företaget nu över till biogas.


För LibaBröd är hållbarhet att skapa delat värde. För oss innebär det att värde har skapats om andra också kan ta del av det. Men i det här fallet handlar det om att det framför allt inte har skapats på bekostnad av miljön, säger Eliane Fadel, Marketing Manager på LibaBröd.

LibaBröd har sedan länge ett system för waste management, avfallshantering, i produktionen. Man avsätter också en del av vinsten till stiftelsen Bröd för livet som stödjer projekt i krigsdrabbade områden.

Nu går företaget även över till biogas, marknadens mest klimatvänliga gas. Övergången till biogas är det första aktiva steget vi tar mot en mer hållbar verksamhet. Nu när vi satt igång detta märker vi att vi blir mer medvetna och börjar se vilka steg vi kan ta vidare, säger Eliane Fadel.

 

Liba bröd VD Nasif Fadel

“För oss är valet att gå över till biogas definitivt ett steg i rätt riktning.”

– Nasif Fadel, VD och grundare, LibaBröd

 

 

Biogas är ett steg i rätt riktning


LibaBröd startade 1992, några år efter att Nasif Fadel kom till Sverige från Libanon. Han såg att det fanns intresse för denna speciella typ av tunnbröd även här och startade LibaBröd tillsammans med sin bror Salem Fadel.

Men historien började långt tidigare. Bröderna Fadel är femte generationens bagare och hade med sig en lång tradition av brödbakning när de kom hit. Det är en yrkesstolthet att bröden är helt fria från tillsatser och bakom tunnbrödens höga kvalitet ligger målmedveten produktutveckling.

Sedan starten har verksamheten utvecklats stabilt. LibaBröd är idag Nordens ledande varumärke inom orientaliska tunnbröd, med över 80 anställda och försäljning i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Vi har nu ett väl etablerat företag som vi vill vidareutveckla på ett hållbart sätt. Det innebär att göra mer än lagar och regler föreskriver. För oss är valet att gå över till biogas definitivt ett steg i rätt riktning, säger Nasif Fadel, vd och grundare av LibaBröd.

 

”Skjut inte på det – bara sätt igång”


LibaBröd tittar också på sina samarbetspartners och vilka åtgärder de gör. De försöker driva dessa frågor tillsammans med dem, berättar Eliane Fadel.

Ett tips är att inte skjuta på det, utan bara sätta igång. Det finns en risk att företag tror att det är väldigt kostsamt att ”tänka grönt”, men vår övertygelse är att ett ökat miljötänk skapar klimatmässig, social och ekonomisk hållbarhet. Att gå över till biogas är ett väldigt enkelt sätt att ta ett steg i rätt riktning.

 

 

kontaktperson och kund på möte
Kontakta oss

Är du nyfiken på biogas, eller intresserad av att byta från naturgas till biogas? 

Det är enkelt gjort. Hör av dig till oss, så berättar vi mer.