Tunnbrödstillverkaren LibaBröd väljer biogas
På familjeföretaget LibaBröd i Göteborg bakas traditionella tunnbröd från Mellanöstern. Varumärket är Nordens ledande inom orientaliska tunnbröd – och som ett första steg i ett mer aktivt hållbarhetsarbete går företaget nu över till biogas.
För LibaBröd är hållbarhet att skapa delat värde. För oss innebär det att värde har skapats om andra också kan ta del av det. Men i det här fallet handlar det om att det framför allt inte har skapats på bekostnad av miljön, säger Eliane Fadel, Marketing Manager på LibaBröd.
LibaBröd har sedan länge ett system för waste management, avfallshantering, i produktionen. Man avsätter också en del av vinsten till stiftelsen Bröd för livet som stödjer projekt i krigsdrabbade områden.
Nu går företaget även över till biogas, marknadens mest klimatvänliga gas. Övergången till biogas är det första aktiva steget vi tar mot en mer hållbar verksamhet. Nu när vi satt igång detta märker vi att vi blir mer medvetna och börjar se vilka steg vi kan ta vidare, säger Eliane Fadel.