Kundservice

Ring till oss på 040 - 627 07 50

mån-fre 8-16.30

Har du frågor om våra fakturor och avtal? Är det dags att göra en flyttanmälan?

- Eller behöver du rådgivning kring din energiförbrukning, biogas eller naturgas? Här kan du få hjälp och råd. Har du andra frågor är du varmt välkommen att kontakta oss – vi finns här för dig.

Har du ytterligare frågor?

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna om biogas, naturgas, förbrukning, fakturor och avtal.

Topp fem frågor
 • Hur klimatvänligt är biogas?
  Biogas är den mest klimatvänliga gasen på marknaden – trygg, klimatneutral och 100 procent förnybar. Den koldioxid som bildas vid förbränningen i biogasanläggningen tas upp av växterna i naturen igen, vilket gör att biogas inte bidrar till växthuseffekten. En annan fördel med biogas är att det bildas en rötrest vid rötningsprocessen i biogasproduktionen. Denna kan användas som biogödsel och tas upp enklare av växter än vanligt gödsel.
 • Hur byter jag till biogas?

  Det är enkelt. Biogas levereras i samma gasnät som naturgas, så om du har naturgas sedan tidigare behöver du inte ändra något utan meddelar bara oss hur mycket biogas du vill ha. Du kan välja att börja med en mindre mängd och öka på efter hand, eller ställa om till 100 procent förnybar biogas direkt.

 • Kan jag få fakturan elektroniskt?
  Inte än, men snart! Vi meddelar dig så fort det är möjligt. Under tiden går det bra att få fakturan via email. Ring oss på 040 - 627 07 50 eller mejla till info@orsted.se och berätta till vilken emailadress du vill ha dina fakturor framöver.
 • Hur många fakturor får jag per år?
  De flesta av våra kunder får fyra fakturor om året: i maj, augusti, november och februari. Har du frågor om faktureringen eller önskemål om ett annat upplägg? Kontakta oss på 040 - 627 07 50.
 • Hur går jag tillväga för att söka tillbaka skatter för biogas?
  Biogasen är i dag skattebefriad. När du köper biogas får du därför tillbaka skatterna av Skatteverket – du ansöker om återbetalning via Skatteverkets e-tjänst. Vi har skapat en guide som visar hur du steg för steg går tillväga.

Är du naturgaskund och vill byta till biogas? 

Kontakta oss på 040 - 627 07 50 så svarar vi på dina frågor.