David Hardy, vd för Ørsted Offshore North America, deltog i Vita husets ceremoni för att fira att president Biden undertecknade lag om infrastrukturinvesteringar och jobb

Boston – Ørsted, den globala ledaren inom vindkraft till havs, släppte följande uttalande från David Hardy, VD för Ørsted Offshore North America, efter att han deltagit i ett firande i Vita huset under vilket president Joe Biden undertecknade den partiöverskridande lagen Infrastructure Investment and Jobs Act.

"Vi berömmer president Biden och kongressens ledare för att ha antagit och undertecknat den partiöverskridande lagen Infrastructure Investment and Jobs Act. Denna historiska lag kommer att hjälpa till att påskynda några av de grundläggande uppgraderingarna av infrastrukturen till våra hamnar och elnät som behövs för att stimulera skapandet av en amerikansk havsbaserad vindkraftsindustri.

"Ørsted har sex amerikanska vindkraftsparker under utveckling och vi driver USA:s första vindkraftspark till havs på Block Island. Dessa projekt kommer tillsammans att producera cirka 4 gigawatt, vilket bidrar till president Bidens mål om 30 gigawatt av havsbaserad vindkraft till 2030 och kommer att försörja miljontals hem i Rhode Island, Connecticut, New York, New Jersey och Maryland.

"Utöver det investerar vi redan miljontals dollar i ny amerikansk tillverkningsindustri eftersom vi bygger en inhemsk försörjningskedja för havsbaserad vindkraft som skapar jobb redan idag, inte bara i nordöstra delen av USA utan även i South Carolina, Texas och Nebraska, som bara några exempel.

"Rapporter visar att amerikansk havsvindkraft kommer att skapa ekonomiska möjligheter i 44 stater. Som en veteran från den amerikanska flottan och någon som är engagerad i att bygga en inhemsk vindkraftssektor till havs, vet jag vilket värde amerikansk uppfinningsrikedom erbjuder växande industrier, särskilt när den inkluderar expertis och innovation från hela landet.

"Ørsted kommer att fortsätta att spela en ledande roll i att hjälpa administrationen att nå sitt 30-gigawattmål, och vi ser fram emot att fortsätta arbeta med administrationen och kongressens ledare för att främja viktiga jobb och klimatinvesteringar i Build Back Better-lagstiftningen som behövs för att säkra Amerikas framtid inom ren energi."


Om Ørsted Offshore North America
Ørsteds vision är en värld som helt bygger på grön energi. Ørsted rankas som världens mest hållbara energiföretag i Corporate Knights index över de 100 mest hållbara företagen i världen år 2021, och nämns i CDP Climate Change A-listan som en global ledare inom klimatåtgärder.

I USA driver Ørsted Block Island Wind Farm, USA:s första vindkraftspark till havs, och byggde pilotprojektet Coastal Virginia Offshore Wind med två turbiner – de första turbinerna som installerades i federalt vatten. Ørsted har säkrat över 4 000 megawatt extra kapacitet genom sex projekt i nordöstra och mellersta Atlanten. Ørsted Offshores nordamerikanska verksamhet har delat huvudkontor i Boston, Massachusetts och Providence, Rhode Island och sysselsätter mer än 250 personer. För att lära dig mer besök us.orsted.com eller följ oss på Facebook, Instagram och Twitter (@OrstedUS).