Ørsted och Nestlé tecknar 15-årigt power purchase agreement

Nestlé UK har tecknat ett 15-årigt corporate power purchase agreement (CPPA) för att köpa produktionen på 31 MW från Ørsteds Race Bank Offshore Wind Farm.

Det brittiska dotterbolaget till världens största livsmedels- och dryckesföretag, Nestlé, har tecknat ett 15-årigt corporate power purchase agreement (CPPA) med Ørsted, världsledande inom havsbaserad vindkraft, för att köpa grön energi från Race Bank Offshore Wind Farm. Nestlé UK kommer att köpa produktionen på 31 MW av den havsbaserade vindkraftsparkens totala kapacitet på 573 MW, vilket gör det till Ørsteds största CPPA i Storbritannien.

Från och med den 1 maj 2020 kommer Nestlé UK att börja köpa 125 GWh grön energi per år för att täcka 50 % av Nestlé UK:s energianvändning. Avtalet säkerställer tillsammans med Nestlé UK:s redan befintliga PPA:s att hela Nestlé UK:s elanvändning täcks av PPA:s från förnybar energi. För Ørsted stabiliserar det intäkterna från Race Bank Offshore Wind Farm och minskar exponeringen för marknadens elpriser över portföljen.

Stefano Agostini, VD för Nestlé UK och Irland, sade:

"Jag är oerhört stolt över att vi på Nestlé gör rätt för att bidra till att minska klimatförändringarna. Med vårt partnerskap med Ørsted kan vi nu täcka 100 % av vår el från vindkraft, ytterligare en stor milstolpe i våra ansträngningar för att bli ett hållbart företag."

Rasmus Errboe, Senior Vice President och ansvarig för CPPA:er på Ørsted Offshore, sade:

"Vi är väldigt glada över att ingå detta långsiktiga avtal med Nestlé och stötta dem i att uppnå sina hållbarhetsambitioner. Stora företag vidtar i allt högre grad klimatåtgärder genom att köpa förnybar energi och ökar på det sättet den viktiga efterfrågan. Dagens tillkännagivande med Nestlé UK visar den havsbaserade vindkraftens attraktionskraft som en pålitlig, storskalig källa till grön energi och understryker Ørsteds ambition att fortsätta vara en ledande aktör inom PPA:s för havsbaserade vindkraft."

I december 2019 undertecknade Ørsted världens största PPA för havsbaserad vind med Covestro på 100 MW från Borkum Riffgrund 3-projektet i Tyskland. CPPA:n med Nestlé UK är Ørsteds andra i Storbritannien, efter 23 MW-avtalet med Northumbrian Water, undertecknat i februari 2019.

Race Bank Offshore Wind Farm är en av de nyaste vindkraftsparkerna i drift i Storbritannien och färdigställdes 2018. Den kan generera upp till 573 MW grön el från sina 91 Siemens Gamesa 6 MW vindkraftverk.

Kontaktinformation
Ørsted Media Relations
Tom Lehn-Christiansen
tomlc@orsted.com
+45 99 55 60 17

Nestlé UK och Irland Media Relations
Jenni Jones
Jenni.jones@uk.nestle.com
+44 0 7787 006492