Inga större prishöjningar på gasmarknaden

Milt vinterväder och välfyllda gaslager i Europa gör att priset på gas har sjunkit under de första månaderna 2019, och nu ligger relativt stabilt.

Dessutom fortsätter stora mängder flytande naturgas, så kallad LNG, att levereras till Europa. Tillgångarna på gas är alltså just nu goda, vilket även gör gaspriset mindre känsligt för prissvängningar på till exempel kol- och oljemarknaden. Priset på gas brukar annars följa prisutvecklingen på kol och olja. 

Förra veckan steg oljepriset, mycket på grund av politisk osäkerhet i oljelandet Venezuela och minskad oljeproduktion i både Saudiarabien och Iran, men vi såg långt ifrån samma stigning i gaspriset. 

Det hittills milda vintervädret i Europa bidrar också till ett stabilt gaspris. Köldknäppen som ibland slår till vid den här tiden på året och får gaspriset att stiga har inte inträffat, och det milda vädret kan mycket väl hålla i sig. 

 

mail

Vill du ta del av vår löpande prisbevakning på gas?


Få marknadsinsikten på danska eller engelska veckovis direkt i din inkorg genom att registrera dig här eller få månadsvis summeringar av prisläget och annan relevant information genom att bli prenumerant på vårt nyhetsbrev via formuläret nedan.

Missa ingenting!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev med hjälp av formuläret nedan.

far och son leker med drake utomhus

Få inspiration och användbara tips!

Vill du få viktiga nyheter från oss och marknadsanalyser om prisläget direkt i inkorgen?