Vi slår två nya rekord i vindkraft

389 000 MWh. Så mycket ren el producerade en av DONG Energys havsbaserade vindkraftsparker – på bara en månad. Tillsammans med våra partners har vi därmed slagit nytt rekord. 

Mängden ren el som genererades av vindkraftsparken London Array under december 2015 var långt över förväntan. Med 389 000 MWh slog vi det tidigare rekordet från november med råge och rundade av året med en total produktion av 2 500 000 MWh, vilket räcker till att förse 600 000 hushåll med ren el.

Rekordet innebär att vi besparat klimatet och miljön 1 075 000 ton koldioxidutsläpp.

Vi bygger världens största vindkraftspark
DONG Energy har fattat det sista avgörande beslutet kring bygget av världens största havsbaserade vindkraftspark, Hornsea utanför Storbritannien. Nu inleder vi arbetet med parken som kommer att ha en kapacitet på 1,2 GW – vilket gör den till den första i världen att producera mer än 1 000 MW. Vindkraftsparken kommer kunna försörja mer än 1 miljon brittiska hem med förnybar el.