Nu formar vi framtiden tillsammans

Under 2016 valde fler företag att byta till förnybar energi hos oss och minskade därmed sina koldioxidutsläpp dramatiskt, en tydlig trend inte minst inom industrin. Det är vi otroligt stolta över, precis som med mycket annat vi åstadkommit under året – tillsammans med dig som kund. 
Som energibolag i Sverige är vi inte rädda att anta utmaningar och sätta höga mål. Faktum är att vi måste göra det, för att försäkra oss om att vi skapar förutsättningar för ett hållbart samhälle. Våra fina resultat är ett bevis på att vi också lyckas. Under 2016 valde ännu fler svenska företag att ansluta sig som biogaskunder hos oss, framför allt inom industrin, och vi märkte tydligt att förnybarhet blivit en avgörande fråga för fler varumärken. Nu tar vi nästa steg framåt.
 
Världen tror på förnybart
I början av sommaren 2016 börsnoterades DONG Energy-koncernen, en världsnyhet som rönte stor internationell uppmärksamhet. Det blev årets dittills största börsintroduktion och aktierna steg i värde med runt 10 procent samma dag – ett tecken på att världens investerare tror på förnybar energi. Vi höjde även ribban för våra hållbarhetsmål. Som internationell koncern siktar DONG Energy nu på att vara helt kolfria till år 2023. Vi är redan nära målet att minska våra koldioxidutsläpp med 60% till år 2020 – därför siktar vi nu på 78%. Innan årets slut ska också samtliga av våra anläggningar vara miljöcertifierade enligt ISO14001. 
 
En gemensam förändring
Som kund hos oss är din verksamhet med och gör skillnad för samhället och miljön, varje dag. Vi är mycket stolta över att få vara leverantör till så många modiga och framåttänkande företag. Det är bara tillsammans som vi kan skapa förutsättningar för en hållbar framtid.
 
Vill du veta mer om hur vi arbetar med hållbarhet, eller hur din verksamhet kan bli mer klimatvänlig? Tveka inte att höra av dig till oss
 
Du kan också läsa mer om våra klimatmål här.