DONG Energy har blivit en global ledare inom förnybar energi

Efter första halvåret 2017 kan vi stolt säga att vi verkligen gör skillnad för klimatet och miljön tillsammans, både i Sverige och på global nivå. DONG Energys halvårsrapport visar en mycket positiv utveckling och vi har gjort flera viktiga satsningar för att fortsätta i rätt riktning.  Så här rör vi oss framåt.
DONG Energys halvårsrapport för första delen av 2017 visar en mycket positiv utveckling, vilket är ett tydligt tecken på att vi är på väg i rätt riktning med våra satsningar på grön energi. Det kräver mod, både av alla våra medarbetare och av dig som kund, att visa vägen genom att tro på nya och mer klimatvänliga alternativ – men det lönar sig att ligga i framkant. 
 
Det förväntade rörelseresultatet (EBITDA) för DONG Energy-koncernen 2017 ökade från 15-17 miljarder danska kronor till 17-19 miljarder efter det första halvåret, vilket återspeglar en uppskattad tillväxt på mellan 18 och 32 procent.
 
Samtidigt håller vi på att fullborda försäljningen av affärsområdet Oil & Gas, vilket vi kunde berätta om innan sommaren, och vi investerar i och bygger ut fler havsbaserade vindkraftsparker och anläggningar där blandat avfall omvandlas till förnybar energi.
 
Långsiktig tillväxt – tack vare våra medarbetare
– Första halvåret 2017 vittnar om stora strategiska framsteg och goda ekonomiska resultat, säger Henrik Poulsen, vd för DONG Energy-koncernen.
 
Han understryker att utvecklingen och framstegen mycket är tack vare alla medarbetare på DONG Energy.
 
– De senaste åren har de gjort en fantastisk insats för att omvandla DONG Energy från ett bolag med primärt fokus på olja, kol och gas till att bli en ledare inom förnybar energi på global nivå. Medarbetarna lyckas åstadkomma långsiktig tillväxt, och förtjänar ett stort erkännande för sitt entreprenöriella driv, flit och hårda arbete, säger han.

Läs mer om hur vi rör oss framåt genom att ta del av halvårsrapporten här. Du kan också läsa mer om förnybar energi och hur du byter till biogas här.