DONG Energy gör stark börsintroduktion

DONG Energys börsnotering i början av sommaren blev världens största hittills i år. Ett stort intresse för aktierna och en snabb värdeökning visar att världen tror på förnybar energi. 
”Vi ser ett globalt intresse för att investera i förnybar energi”, säger Henrik Poulsen, VD för DONG Energy i Danmark.

På kort tid uppstod en rusning efter aktierna. Totalt köpte 36 000 nya investerare aktier som steg i värde med runt 10 procent samma dag – ett mycket fint mottagande som uppmärksammades i media världen över.
– Det här visar att det finns ett globalt intresse att investera i förnybar energi, säger DONG Energys VD i Danmark, Henrik Poulsen. 
 
DONG Energys strategi för att skapa en mer hållbar framtid är att göra grön energi billigare än svart, så att förnybart blir ett naturligt val för alla. Det gör vi genom att utöka kapaciteten för förnybar energi, som att bygga nya vindkraftsparker – däribland världens största, som nu planeras utanför Yorkshires kust – och genom att investera i biogas och biomassa för att driva hållbara verksamheter. 
 
Det fina mottagandet på börsen visar att världens investerare tror på en sådan utveckling. 
Även DONG Energys positiva halvårsresultat för 2016 visar att det är lönsamt att satsa på förnybar energi. Totalt ökade resultatet med 19 procent jämfört med samma period föregående år.
 
Läs mer hur DONG Energy arbetar för klimatet och miljön.