2018 - ett succéår för biogas

Tillhör du dem som valt att byta energikälla till biogas i år? Då har du bidragit till en positiv utveckling för klimatet och planeten under 2018. Biogas är nu populärare än någonsin och fler företag och branscher hakar på trenden.
I år kom beskedet att rekordmånga svenska företag nu väljer att driva sin verksamhet med förnybar energi i form av biogas. I första hand är det Sveriges livsmedelsproducenter som visat störst intresse att skriva på biogasavtal, tätt följda av den tyngre industrin. 

De största användarna av gas i Sverige är stålindustrin, pappersmassaindustrin och kemiindustrin. På Ørsted ser vi även en efterfrågan på biogas bland annat inom fastighetsbranschen och Sveriges kommuner.

Det ökande intresset för biogas under 2018 innebär att vi går mot grönare tider inom gas. Det gör oss, som en av Sveriges ledande leverantörer av biogas, otroligt stolta över er medvetna och modiga företag som tar täten i omställningen!

Ny strategi för mer biogas i Sverige


Den ökade användningen av förnybar energi hade inte varit möjlig utan samarbeten. Olika intresseorganisationer inom energibranschen, där vi på Ørsted är aktivt engagerade på flera sätt, arbetar med Sveriges politiker för att försöka möta de nya klimatmålen. 

I våras släpptes den så kallade Nationella Biogasstrategin 2.0 med riktlinjer för hur Sverige ska uppnå samhällets miljö- och klimatmål bland annat med hjälp av biogas. Biogas är här en helt unik pusselbit i den svenska cirkulära ekonomin. 

Med biogas blir avfall till förnybar energi som kan driva svenska företags produktion på ett mer hållbart sätt – så att Sveriges konsumenter kan välja mer hållbart producerade produkter och tjänster.

Naturgasanvändare byter till biogas


På Ørsted är vi glada över att ha fått välkomna flera ledande svenska varumärken in i vår biogasfamilj under 2018, något vi kommer att berätta mer om efter jul. 

Flera av våra befintliga naturgasanvändare har hört av sig om att byta till biogas och vi har hjälpt till med tilläggsavtal och rådgivning. 

De svenska företag som tar steget och väljer förnybar energi har alla inspirerande historier att berätta om sina mål och hur de har tänkt. Här kan du möta några av de företag som valt biogas från oss och läsa mer om varför
 

Är du nyfiken på biogas, eller intresserad av att byta från naturgas till biogas? 

Det är enkelt gjort. Hör av dig till oss, så berättar vi mer.