Påverka ditt gaspris med våra tilläggstjänster

När marknadspriset på gas svänger kan det vara svårt att hitta stabilitet i energikostnaderna. Genom att utöka ditt energiavtal med en tilläggstjänst kan du anpassa din budgetsäkerhet efter ditt företags riskstrategi eller budgetpris.

Tilläggstjänsterna är ett komplement till ditt vanliga energiavtal och ger dig möjlighet att påverka ditt gaspris. Du kan till exempel välja att binda ditt avtal när börspriset är lågt eller säkra ditt pris inför vintermånaderna, låta vår tradingavdelning arbeta aktivt för att sänka dina energikostnader eller se till att vi håller din budget enligt en anpassad riskstrategi.

Vi erbjuder fyra olika tilläggstjänster: Risk Management, Price Management, Live Market Fixed Price och Prissäkring. Vilken tilläggstjänst som passar dig beror på ditt företags gasförbrukning och era affärsmål:
 
RISK MANAGEMENT 
Skapa stabilitet i dina energikostnader


Med Risk Management kan du anpassa din budgetsäkerhet utifrån ditt företags riskprofil. Våra traders tar tillsammans med dig fram en riskstrategi för din verksamhet och bevakar sedan strategiskt börsen enligt din riskprofil, samtidigt som du får kontinuerlig vägledning och rådgivning kring när det kan vara lämpligt att binda ditt gaspris. Det ger dig ökad budgetsäkerhet och skapar stabilitet i dina energikostnader även när börsens priser varierar. 
 
Tilläggstjänsten Risk Management passar dig som har en gasförbrukning på minst 40 GWh.
 
PRICE MANAGEMENT
Dra nytta av prisändringarna på marknaden


Med Price Management nyttjar våra traders prissvängningar i marknaden. Baserat på en procent av din årliga förbrukning handlar våra traders på egen risk och räkning i syfte att skapa vinst. Vinster delas lika med kund, medans DONG Energy tar eventuella förluster. 
 
Tilläggstjänsten Price Management passar dig som har en gasförbrukning på minst 40 GWh.
 
LIVE MARKET FIXED PRICE
Bind ditt gaspris när du vill


Med Live Market Fixed Price kan du när som helst binda priset på delar av din gasförbrukning. Om du vill binda ditt pris för en viss period kontaktar du vår trading avdelning som ger dig information om vad priset är just då för den önskade perioden. Du får där och då ta ställning till om du vill binda ditt pris och hur stor andel av din gasvolym du vill binda. Med denna produkt får du alltid det pris marknaden erbjuder vid det aktuella tillfället.

Tilläggstjänsten Live Market Fixed Price passar dig som har en gasförbrukning på minst 40 GWh.
 
PRISSÄKRING

Säkra ditt gaspris under en viss period


Har du ett avtal med rörligt pris kan du när som helst välja att Prissäkra delar av din förbrukning och avtalstid. Det innebär att du kan dra nytta av marknadsläget och säkra ditt pris när forwardpriserna är låga – en flexibel och anpassad lösning som ger dig ökad budgetsäkerhet. Är du intresserad kontaktar du din Key Account Manager som bevakar marknaden åt dig. Han eller hon kontaktar sedan dig när marknadspriset motsvarar ditt önskade budgetpris.
 
Tilläggstjänsten Prissäkring passar dig som har en gasförbrukning på minst 3 GWh.