Oljeförhandlingar kan få gaspriset att stiga

Ryssland och OPEC har inlett oljeförhandlingar som kan komma att påverka gasmarknaden. Även Saudiarabien har gett nya besked kring sin oljeproduktion, vilket kan få gaspriset att börja röra sig uppåt.  
Några nya bottennoteringar för gaspriserna är inte i sikte. Saudiarabien meddelade nyligen att man övervägde att minska hela sin oljeproduktion med fem procent, vilket kan få gaspriset att stiga då utbudet på marknaden minskar.
 
När Ryssland signalerade att man eventuellt stöttade ett sådant beslut steg oljepriset snabbt under ett par veckor. Det sjönk dock lika snabbt igen och förändringen hann aldrig påverka gasmarknaden.
 
OPEC förhandlar med Ryssland
Prisutvecklingen den närmsta tiden beror med andra ord på vilka beslut som fattas av de stora oljeländerna. OPEC förhandlar för närvarande med Ryssland om att minska oljeproduktionen även i andra länder, men med tanke på den dåliga ekonomiska situation som många av dessa befinner sig i är det tveksamt om de skulle gå med på det.