Byta till biogas - så fungerar det

Att byta till 100 procent förnybar energi från biogas är enkelt, oavsett om du har naturgas i dag eller vill öka den befintliga volymen biogas i ditt energiavtal. Så här går det till.
biogas

1. Välj hur mycket biogas du vill ha

Många svenska företag väljer att helt överge naturgasen och teckna ett avtal om 100 procent biogas direkt. Det går dock lika bra att börja med en mindre mängd biogas för att sedan öka volymen i avtalet över tid – det är helt upp till dig. På Ørsted erbjuder vi full volymflexibilitet i energiavtalen.

Prata gärna med din kontaktperson hos oss eller ring vår kundservice för att diskutera hur du önskar att ditt biogasavtal ska se ut.
conversation

2. Kontakta oss

När du bestämt dig för hur mycket biogas du vill ha kontaktar du oss för att få ett biogasavtal. Du kan antingen ringa eller mejla din kontaktperson, eller kontakta vår kundservice. 

Biogasavtalet är ett slags tilläggsavtal som vi tar fram till just din verksamhet. Vanligtvis får du ditt avtal inom några dagar.
sign deal

3. Signera avtalet - klart!

När ditt biogasavtal är signerat är processen klar. Det innebär att de flesta av våra kunder som bestämmer sig för att byta till biogas har biogas inom någon vecka. Mängden biogas du köper distribueras genom det sydsvenska gasnätet och bidrar till en större andel grön energi i Sverige.

Med biogasavtalet kan ni officiellt kommunicera att ni använder förnybar energi. Kontakta gärna Louise Blom, marknadsansvarig hos oss, för att få hjälp med klistermärken eller annat marknadsföringsmaterial,om att ni har gjort det fina valet att köpa biogas.

traktor på ett fält

Biogas - 100 % förnybart

Biogas är den mest klimatvänliga gasen på marknaden – ett helt förnybart biobränsle och en enkel och viktig pusselbit i det större hållbarhetsarbetet.